Saveti

Pri kupovini keramičkih pločica trebalo bi naručiti minimum 5 - 7% više pločica, zbog rezanja istih prilikom uklapanja.

Ukoliko se pločice postavljaju dijagonalno trebalo bi naručiti 10% vise.

Prilikom biranja keramičkih pločica za Vas dom vazno je obratiti pažnju na osvetljenost prostora koji se oblaže keramikom i shodno tome izabrati pravu boju. Naravno da će tamnijim prostorijama bolje pristajati svetliji tonovi.

Ukoliko je prostor - kupatilo malih dimenzija nije poželjno oblagati ga sa keramičkim ili granitnim pločama velikih formata. Ali, ukoliko je prostor velikih gabarita preporučuje se granit dimenzija 30x60cm ili 30x120cm.

Postoje podne i zidne obloge (pločice) raznih klasa, tonova i nijansi. Ukoliko se odlučite za prvu klasu, moguće je složiti ih na takozvani "Press", sto znači bez krstića i kajlica, i takvo kupatilo izgleda veoma impresivno.

U svakom slučaju konsultujte se sa obučenim i kompetetnim prodavcima u našem prodajnom salonu i dobićete tačne i kvalitetne informacije za sve što Vas zanima, i pretvoriće Vašu potragu za adekvatnom keramikom u pravo zadovoljstvo.

 

Što se tiče vodoinstalaterskih radova trebalo bi da se što bolje informišete o vrstama materijala koje će majstor koristiti prilikom ugradnje. Same majstorske radove potrebno je izvesti što je moguće pedantnije i preciznije da kasnije keramičar ne bi imao eventualne komplikacije i poteškoće u radu.

Na prvi mah se čini da je taj zanat lagan i izvodljiv u nekoj samostalnoj režiji za mnoge, medjutim da li je zaista tako?

Dobar vodoinstalater itekako vlada veštinom i zna da za postavljanje instalacija nije potrebna samo “Pegla“, već i ogromno iskustvo koje se stiče godinama. Njegov rad nije kasnije vidljiv jer keramika dolazi preko ali je odgovornost majstora daleko veća. Ukoliko dodje do nekog eventualnog curenja ili pucanja spojki i cevi - vodoinstalater je odgovoran.

Po statistici osiguravajućih društava najčešći i najveći uzrok štete, u preko 60% slučajeva, je voda i to zbog neadekvatnih vodovodnih instalacija i same ugradnje. To su sve razlozi da pažljivo izaberete stručnu i profesionalnu ekipu majstora i lišite sebe nervoze i stresa.

Što se tiče odabira, tj.vrste vodovodnog materijala koje ćete ugraditi u Vaš prostor,spisak je dugačak.

Na našem tržištu se nudi sve i svašta. Ima puno proizvodjača PVC i propilenskih cevi PPR a mi ćemo Vam izdvojiti neke,za nas proverene opcije:

  • Aquaterm by Germani
  • Ekoplastic
  • Europlast
  • Peštan

Naša preporuka je Aquaterm. Bez premca najkvalitetniji materijal za suvu komercijalnu ugradnju u Evropi.

S obzirom da cena po pravilu odredjuje i kvalitet, ovo je najskuplja opcija, pa ko želi neka računa da je specifikacija za jedno prosečno kupatilo oko 150 eura.

Ukoliko ste ipak za neku jeftiniju varijantu, savetujemo Europlast. To je domaći materijal sa svim atestima o kvalitetu. Veoma pouzdan i svima dostupan.Za prosečno kupatilo potrebno je izdvojiti oko 70 eura.Definitivno najbolji odnos cene i kvaliteta.

Pa, srećno rušenje !

 

Prvo i osnovno što treba znati je da električar mora biti mirna i staložena osoba,pedanta i podrazumeva se stručna u radu. Ono što on treba da uradi je da razvede strujnu mrežu tako da svaki potrošač bude adekvatno rasporedjen na glavnoj tabli tj.po fazama.

Elektro radovi su neophodni ukoliko renovirate Vaš prostor. Totalno je pogrešno odraditi kopletnu adaptaciju stana, lokala ili kuće a ostaviti staru instalaciju ili je delimično zameniti novom.

Kasnije je kvar na njoj uzrok brojnih dodatnih troštova koji Vas dosta više iskoštaju nego da ste je uradili na početku.

Kod kupovine materijala, savet za Vas: kupujte ono što vam se svidi i što ima potrebne deklaracije.

Nemojte kupovati sumnjivu robu bez podataka o proizvodjaču i zemlji iz koje dolazi. Iako je 90% robe kog nas iz nama bratske Kine,znajte da i njihova ima odredjen kvalitet, naravno - shodan ceni.

 

Da rezimiramo: ovo je vreme LED rasvete, dioda, štedljivih sijalica i svetlećih traka.
Lepo osmislite prostor i gde ćete i u kojoj meri upotrebiti sve gore navedeno. Nemojte preterivati jer će u protivnom Vaš prostor ličiti na Božićnu jelku tokom cele godine. Dodjite do našeg prodajnog salona i konsultujte se sa obučenih prodavcima a majstorske radove prepustite nama.

 

 

Hvala na poverenju i srećan Vam početak radova